Poddtips: Ekerösvindlaren

Ekerösvindlaren är en märklig historia som börjar med någon som lurar folk på Facebook Marketplace, men där det snart visar sig att personen ledde ett noterat fastighetsbolag och ett av de mest uppmärksammade fastighetsprojekten.

Ekerösvindlaren är en fyra avsnitt lång historia i podden ”Uppgång och fall”. När jag läste beskrivningen så förväntade jag mig inte någon koppling till aktiemarknaden, för det låter som något så vardagligt som att någon blir lurad på en annonssajt. Men redan i första avsnittet förstår man att detta är på en större nivå, och när man kommer till andra avsnittet så står det klart att detta var den centrala personen (dock inte vd) på det tidigare noterade fastighetsbolaget Concent och helt plötsligt är det även en historia om ett före detta noterat företag som tidigare drev ett av de mest uppmärksammade fastighetsprojekten i Sverige, Barents Center. 

”I december 2021 dyker plötsligt en stor mängd annonser upp på Facebook Marketplace. En TV, en barnvagn, en tennismaskin och en cykel. Människor från hela Sverige börjar svara på dom olika annonserna. Alla får samma instruktion: “Åk till den stora trävillan på Ekerö”.

Det visar sig att annonserna bara är toppen av ett isberg.”

Ekerösvindlaren finns där poddar finns, lyssna exempelvis direkt på webben via Acast eller i Spotify.

Trailer:

 

Lyssna även på:

Obolhärvan och de försvunna miljonerna

Historien om finansmannen Maths O. Sundqvist

Lär dig allt om den glödheta halvledarmarknaden

Concent Holding AB

Concent är ett fastighetsutvecklingsbolag som utvecklar fastigheter från första idé till nyckelfärdig byggnad.