PEMA Arbetskraft mot nya expansionsplaner efter nyemission

Det svenska bemanningsföretaget PEMA Arbetskraft har genomfört en riktad nyemission till investmentbolaget Varenne, som numera är ägare av 25% av bolaget. Kapitaltillskottet ska användas för att säkerställa bolagets expansionsplaner.

Svenska PEMA Arbetskraft AB bedriver bemannings- och rekryteringsverksamhet inom framförallt verkstad, lager, bygg och kontor. Därutöver erbjuder PEMA Arbetskraft tjänster inom omställning och jobbcoachning. PEMA Arbetskraft grundades av entreprenörerna Pär Eriksson och Magnus Andersson. Baserat på total omsättning är PEMA Arbetskraft det fjortonde största bemanningsföretaget i Sverige. För verksamhetsåret 2011 väntas omsättningen i koncernen uppgå till cirka 165 Mkr med en vinstmarginal på 6 procent.

– För PEMA Arbetskraft är Varenne en idealisk partner, deras förståelse för vårt arbetssätt och vår affärsplan samt deras gedigna kunskap inom finans och strategi gör oss till ett starkt team. Vi ser fram emot en långsiktig relation och ett starkt samarbete, säger Pär Eriksson, VD, PEMA Arbetskraft.

Kapitaltillskottet genom nyemissionen ska användas för att säkerställa PEMA Arbetskrafts expansionsplaner till framförallt storstadsregionerna.

– PEMA Arbetskraft är en betydande aktör inom bemanningsbranschen och passar väl in i Varennes långsiktiga investeringsstrategi. Vi ser fram emot att tillsammans med PEMA Arbetskraft utveckla och fullfölja företagets expansionsplaner, säger Josefine Grane, VD, Varenne.

PEMA Arbetskraft

Verksamheten består av tre ben: bemanning, entreprenad samt HR.