Paradox Interactive är en aktie med potential

SEB höjde i veckan sin rekommendation för Paradox Interactive från behåll till köp. Banken ser företaget som en uppköpskandidat.

SEB höjde i veckan sin rekommendation för Paradox Interactive från behåll till köp. Banken ser företaget som en uppköpskandidat och även tecken på att bolaget själva gör saker som skulle underlätta ett uppköp. SEB ser dessutom att Paradox är intressant för alla strategiska köpare.

”Vi tror att det finns många potentiella köpare. En försäljning är beroende av att vd Fredrik Wester vill sälja, vilket vi tror är rimligt efter lanseringen av den nuvarande pipelinen. Vi tror att det är fullt möjligt att Paradox inte längre kommer att vara listat år 2026”

”Vi tror att Tencent är den mest uppenbara potentiella köparen, eller åtminstone kommer de ha företräde om möjligheten dyker upp.”

Paradox-aktien har rejäl potential skriver Dagens industri

Dagens industri har gått igenom de över 400 bolagen på First North och ett av bolagen man anser har rejäl potential är just Paradox. Tillväxt i både omsättning och vinst, hög marginal, välfylld kassa och lojala kunder lyfts fram.

Läs även:

Spännande potential i EG7-aktien skriver Dagens industri

12 mobilspelsföretag som är noterade i Sverige

Paradox Interactive AB

Paradox Interactive är en utvecklare och förläggare av digitala spel, med en stor tonvikt på strategispel.