Nynoterad aktie har stigit 120 %

Arc Aroma Pure listades på Aktietorget i onsdags. Vid torsdagens slut hade aktien stigit mer än 120 % jämfört med vad aktien kostade i nyemissionen.

Arc Aroma Pure är ett cleantech-företag som utvecklar en plattform kallad CEPT. Ett system avsett för biologisk rening och hygienisering av pumpbara produkter. Den bygger på kortvariga högspänningspulser, vilket ger ett energisnålt alternativ till värmebaserad pastörisering.

Plattformen kan även användas som en förbehandlingslinje för biogasanläggningar. Förbehandlingslinjen har enligt bolagets tester potential att väsentligt effektivisera produktionen av biogas och därmed minska utsläppen av växthusgaser.

Företaget gjorde under februari/mars [u][url=http://nyemissioner.se/nyemission/arc_aroma_pure_ab/1528]en nyemission på 5 Mkr[/url][/u] som blev övertecknad, där priset per aktie var 4,80 kr. Aktien [u][url=http://nyemissioner.se/planerad-notering/arc_aroma_pure_ab/612]noterades på Aktietorget[/url][/u] i onsdags och vid torsdagens slut hade kursen stigit till 10,65 kr. Dvs en kursuppgång på över 120 %.

Vi har nyligen kunnat se en liknande utveckling för Recyctec och intresset var även väldigt stort för Cortus. Det företagen har gemensamt är att de alla har någon form av teknologi som gör saker miljövänligare, med fokus på energi och råvaror.

Återstår att se åt vilket håll Arc Aroma Pure och övriga kursraketer rör sig över tid.

Se även: [u][url=http://nyemissioner.se/video/arc_aroma_pure__intervju_med_grundare/59]Video-intervju med Arc Aroma Pures grundare[/url][/u]

Arc Aroma Pure AB

Arc Aroma Pure skall utveckla och marknadsföra cleantech-produkter baserade på den patenterade CEPT-plattformen, vilken hjälper företagets kunder att effektivisera sin produktion av biogas, rent vatten eller välsmakande, säkra och hållbara livsmedel på ett klimatsmart sätt och möta omvärldens krav på låg kostnad, hög kvalitet och en miljömedveten produktion.