Nynoterad aktie är köpvärd efter stort kursras

IBT knoppades av från Biogaia och noterades i slutet av mars. Aktiekursen har rasat kraftigt sedan dess. Nu är den köpvärd anser SvD Börsplus i en ny analys.

Infant Bacterial Therapeutics, eller IBT, knoppades nyligen av från Biogaia och noterades på First North den 29 mars. IBT är ett forskningsbolag som utvecklar läkemedel för förtidigt födda barn.

När aktien noterades handlades aktien kring 100 kr och har sedan varit nere som lägst i 32,70 kr. Nu handlas aktien kring 40 kr, och det anser SvD Börsplus i en färsk analys gör aktien köpvärd för de som gillar denna typ av placeringar med hög risk.

“Det nynoterade forskningsbolaget IBT har gett sig på att bevisa att probiotika platsar som läkemedel inom vård av för tidigt födda barn. Aktien har rasat under sin första tid på börsen men knappast på grund av att projektet är svagt.”

SvD Börsplus har räknat på vad bolaget bör vara värt idag, och betonar här att små förändringar i antaganden ger betydande utslag. Men man kommer hur som helst fram till ett nuvärde på 620 Mkr. Vilket kan jämföras med att bolagsvärdet enligt den aktuella börskursen är 230 Mkr. Dvs man anser att det finns en intressant uppsida i aktien.

Läs fler aktieanalyser

Läs intervju med SynAct Pharma som står inför en notering

Infant Bacterial Therapeutics AB

Infant Bacterial Therapeutics är ett läkemedelsföretag som utvecklar läkemedel för förtidigt födda barn.