Noteringskandidaten Coloreel får order på 20 miljoner kronor

Noteringskandidaten Coloreel har fått en order på 20 miljoner kronor. Leverans inleds kommande månad och majoriteten av volymen ska skeppas under 2024.

Coloreel, som har planer på en IPO, meddelade idag att de har ingått ett avtal värt 20 miljoner kronor med en framstående asiatisk producent. Den nya samarbetspartnern har en kundbas bestående av många globala varumärken.

Det svenska företaget Coloreel har på kort tid blivit kända för sin innovation inom brodyr. Företagets teknik gör att producenter kan färga en vit tråd till ett obegränsat antal färger i realtid, samtidigt som produktiviteten förbättras med hjälp av digitalisering och ökad automation. Tekniken sparar också upp till 97% vatten jämfört med traditionell trådfärgning, vilket ger väsentliga miljöbesparingar för textilindustrin.

Den första leveransen av enheter för direkt trådfärgning sker redan under oktober i år, men majoriteten av volymen kommer att skeppas under 2024.

”Vi är stolta över detta partnerskap och ser fram emot att arbeta tillsammans för att skapa högkvalitativa produkter med hjälp av vår patenterade teknik. Det här avtalet är ett bevis på att vårt erbjudande kan bli en viktig del i att göra massproduktion inom klädbranschen mer hållbar, samtidigt som vi ger dem fantastiska möjligheter för design och kreativitet” säger Torbjörn Bäck, VD på Coloreel.

Coloreel Group AB

Coloreel har utvecklat en teknik som möjliggör högkvalitativ digital infärgning av textiltråd. Coloreels första produkt är skapad för industriella brodyrmaskiner. Den välpatenterade tekniken kan även användas för sömnad, stickning och vävning med mera. Tekniken ger stora miljöfördelar med kraftigt minskad vattenförorening och en effektivare resursanvändning.