Nolato bryter den negativa vinsttrenden i år – köp säger Dagens industri

Nolato inom medicinteknik

Dagens industri har tittat närmare på Nolato i en analys som mynnar ut i en köprekommendation med en riktkurs på 60 kronor på ett års sikt, dvs en uppsida på 25 procent.

Dagens industri har tittat närmare på Nolato i en analys som mynnar ut i en köprekommendation med en riktkurs på 60 kronor på ett års sikt, dvs en uppsida på 25 procent. Risken anges dock som hög.

”En allt större del av bolagets försäljning går till mindre priskänsliga kunder, och bland dem finns ett av världens hetaste bolag. Det bäddar för ökad lönsamhet och ger bolaget en chans att bryta en negativ trend.”

Det som talar för aktien är att bolaget i år bryter den negativa vinsttrenden, att en allt större andel av försäljningen går till medicinteknik och att det finns potential att förtroendet höjs för bolaget. På den negativa sidan finns att värderingen redan är relativt hög sett till aktuell vinst och att de senaste kvartalsrapporterna varit tråkiga.

Aktien stängde veckan på 47,84 kronor.

Nolato AB

Nolato utvecklar och tillverkar både kundspecifika och standardprodukter i polymera material för ett brett spektrum av branscher.