Nokia gör comeback – Höjda riktkurser

Det eviga problemföretaget Nokia har börjat segla i medvind igen. Den stora vändningen kom med försäljningen av mobiltelefonerna och köpet av Siemens del av mobilnäten. Helt plötsligt var huvudvärken borta och framtiden samlad

I förra veckan fick Nokia ett betydelsefullt avtal med Sprint, vilket är en kund till Ericsson. Uppenbarligen tyckte marknaden att det var stort, för Ericsson föll på nyheten och drog hela indexet med sig.

En annan nyhet som kanske inte är enorm, men som spär på Nokias medvind är ett domstolsutslag i Storbritannien kring patent och HTC. Nokia kommer att söka kompensation från HTC och ett förbud för HTC ska få sälja sina produkter i Storbritannien.

En annan nyhet var kvartalsrapporten som mottogs positivt av marknaden. Allt detta ledde till höjda riktkurser.

Danske Markets höjde sin rekommendation för Nokia till köp, från tidigare sälj. Riktkursen ändras till 6 euro (52,65 SEK) från 4,65 euro. ”Vi tror att NSN:s mycket starka utveckling sannolikt kommer att fortsätta”, skriver banken.

Citigroup behåller rekommendationen neutral, men höjde riktkursen till 5,40 euro från tidigare 4,50 euro, där de anger högre marginaler än förväntat för nätverksverksamheten (NSN).

Credit Suisse upprepar sin outperform-rekommendation och höjer riktkursen till 6,50 euro från 6 euro. Banken ser stora möjligheter för Nokia att skapa värden från sin stora och kvalitativa patentportfölj.

RBC Capital Markets behåller sin outperform-rekommendation och höjer riktkursen för Nokia-aktien från 7 till 8 euro. Banken är positiv rakt igenom och lyfter även fram Nokias karttjänst HERE.

Barclays behåller sin equal-weight-rekommendation, men höjer ändå riktkursen från 5 euro till 5,45 euro.

Läs även: Den stora kampen – Nokia vs Ericsson