Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

4 februari 2021

Nimbus notering får teckna-rekommendation av analytiker

Nimbus notering får teckna-rekommendation av analytiker


Nimbus Group som tillverkar fritidsmotorbåtar noteras på First North. Affärsvärldens och Dagens Industris analytiker har gått igenom erbjudandet och ger båda en teckna-rekommendation.


Nimbus Group tillverkar fritidsmotorbåtar och är främst verksam i Europa och Nordamerika. Bolaget har sju olika varumärken, de är Nimbus, Alukin, Paragon, Yachts, Aquador, Bella, Falcon och Flipper.

Nimbus Group gör nu en IPO bestående av nyemission på 200 Mkr och 312 Mkr i befintliga aktier med sista teckningsdag den 7 februari och noteras sedan på First North.

Roosgruppen, ODIN Fonder, Lazard Asset Management, Handelsbanken Fonder, LMK Venture Partners och Briban Invest har åtagit sig att förvärva aktier i IPO:n för ett belopp om högst cirka 291 Mkr. Men vad säger analytikerna om erbjudandet?

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation till erbjudandet som man tror kommer att bli ordentligt övertecknat. Men vad gäller att sedan äga aktien är analytikern mer osäker kring.

"Vårt råd blir att teckna aktien i förhoppning om en kursuppgång initialt och/eller under 2021. Om det är motiverat att äga aktien långsiktigt är vi mer osäkra på"

Affärsvärlden skriver vidare att "Nimbus är ett konjunkturkänsligt bolag i en för tillfället mycket god marknad".

Dagens Industri - Teckna

Dagens Industri ger Nimbus en teckna-rekommendation.

"Med en sextett ankarinvesterare som totalt tecknar två tredjedelar av tillgängliga aktier lär det bli brist på Nimbusaktier, varför en initial kursuppgång ligger i korten."

Samtidigt är man inte lika säker på längre sikt då värderingen inte är låg för ett konjukturkänsligt bolag som har en konkurs i bagaget.

Se även: IPO-intervju med vd för Nimbus

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Cortus Energy producerar förnybar gas

Cortus Energy producerar förnybar gas

Cortus Energy producerar förnybar gas från skogsrester. Företaget gör nu en emission av konvertibler. Grundaren Rolf Ljunggren presenterar verksamheten.

Följ oss