Nidhogg Resources säkerställer finansiering

Gruvarbetare

Nidhogg Resources kommunicerade idag två transaktioner. Lösen av teckningsoptioner har garanterats och ett förvärv av Holmasjön från Brandbee görs.

Nidhogg Resources kommunicerade idag två transaktioner. Den första är att man erhållit ett garantiåtagande gällande 100 procent av lösen av teckningsoptionerna i serie TO6 under oktober. Det ger bolaget 6,4 miljoner kronor före kostnader. Pengarna ska säkerställa att bolaget kan fullgöra sina åtaganden under kommande 12 månader.

Den andra transaktionen som kommunicerades är att man ska förvärva 85,18 procent av Holmasjön Prospektering från Brandbee samt även en fordran på 1,8 miljoner kronor. Betalning är på 32,5 miljoner kronor i form av ett skuldebrev som ska kvittas mot aktier till 3,5 öre per aktie. Förvärvet planeras att vara klart i slutet av september.

Förvärvet ska ge inkomster inom 9-12 månader

Nidhogg Resources förväntar sig att kunna generera 54 miljoner kronor under en tremånadersperiod från en varphög. För att kunna göra detta krävs ytterligare 5-6 miljoner kronor som bolaget har för avsikt att låna under tredje kvartalet. Pengarna förväntas kunna genereras inom 9-12 månader.

”Det är mycket glädjande att vi kan säkra finansiering för att kunna destillera värden som Nidhogg besitter under de närmaste tolv månaderna. Vi fortsätter oavbrutet att utvärdera projekt som del av vår inkubatorstrategi och letar synergieffekter inklusive denna transaktion där vi tillför Bolaget kapital samtidigt som vi kan förvärva en betydande andel i ett bolag som har existerande rättigheter till förädling och försäljning av mineraler och metaller från en varphög som kan generera inkomster inom de kommande 9 till 12 månaderna med höga halter av koppar och järn samt guld och sällsynta jordartsmetaller”, säger Niclas Biornstad, VD i Nidhogg Resources.

Det är ovanligt snabba ryck för att vara gruv- och prospekteringsbranschen, även om man tar hänsyn till att det handlar om en varphög. Projekt brukar räknas i år och årtionden, inte månader.

Nidhogg Resources Holding AB

Nidhogg Resources är ett mindre prospekteringsbolag. Nidhogg Resources Holding AB hette tidigare Eurocine Vaccines AB.