Mindarks vd lämnar omgående

Idag meddelade Mindark att deras VD Henrik Nel Jerkrot av personliga skäl sagt upp sig i lördags och att man idag utsett Leif Evander Andersson till tf VD.

Idag meddelade Mindark att deras VD Henrik Nel Jerkrot av personliga skäl sagt upp sig i lördags och att man idag utsett Leif Evander Andersson till tf VD. Det kanske finns en helt naturlig förklaring, men att VD slutar på dagen utan att någon egentlig förklaring ges är inte helt tryggt.

Det är flera saker som är annorlunda med Mindark.

Grundaren Jan Welter Timkrans är inte längre verksam på bolaget men är huvudägare med 34,89 %, eller rättare sagt, aktierna ägs numera av hans nya fru. Näst största ägare, med 17,48 %, är Familjen Bothén, som nog tagit över från C.G. Bothén som en gång i tiden gjorde investeringen (C.G. Bothén startade sitt eget bolag år 1965). Tredje största ägare är Futur Pension med 5,64 % och sedan avtar det snabbt.

För ett knappt år sedan sade Mindark upp 40 procent av personalen för att satsa på att betala utdelning och använda AI för att utföra arbetet. Att använda AI för att fylla onlinevärldar med innehåll är rimligt, men orsaken som angavs skavde ändå.

Bolaget är mitt uppe i ett stort tekniskt plattformsbyte, då vill man inte att VD lämnar mitt i.

Samtidigt ökade bolagets omsättning kraftigt och eftersom det kombinerades med att en stor del av personalen sagts upp så blev resultatet ordentligt positivt.

Mindark PE AB

Utvecklar och driver onlinevärlden Entropia Universe, ett så kallat MMORPG.