Midsummer vill bygga megafabrik

Midsummer gör sig redo för att bygga en stor fabrik i Sverige för att producera sin solcellsfilm. Konvertibelemission på 300 Mkr förbereds. Fullt utbyggd är fabriken en investering på upp till 1,5 miljarder kronor.

Strax innan julafton kallade Midsummer till en extra bolagsstämma där man bland annat vill få ett bemyndigande på att göra en emission av konvertibler på 300 Mkr, samt även aktier. Det är utöver den emission på 20,4 Mkr till det turkiska byggföretaget som redan kommunicerats.

Dagens industri publicerade under söndagen en artikel efter att ha gjort en intervju med vd. Midsummer vill bygga en storskalig solcellfilmsfabrik i Sverige som fullt utbyggd innebär en investering på 1-1,5 miljarder kronor. Bolaget började med ett 30-tal orter och har nu snävat av listan till 3-4 kandidater där fabriken kan placeras. Midsummer verkar sikta på att göra investeringen stegvis, till Di säger vd ”Inledningsvis handlar det om en årlig produktionskapacitet på 20 MW per år. Men siktet är att tiofaldiga till 200 MW fram till 2024.

Läs även: Qvantum tar in 460 Mkr i en nyemission, siktar på börsnotering i framtiden

Midsummer AB

Midsummer utvecklar, tillverkar och säljer maskiner och lösningar för produktion och installation av lätta böjbara solpaneler.