Midasplayer har anlitat banker för en börsnotering

Det svenska spelföretaget Midasplayer, mer känt som King, har anlitat J.P. Morgan Chase, Credit Suisse Group och Bank of America för att sköta en eventuell börsnotering på Nasdaq enligt Wall Street Journal.

I mars förra året blev det känt att Midasplayer började sikta på en [u][url=http://nyemissioner.se/planerad-notering/midasplayercom_ltd/981]börsnotering på Nasdaq[/url][/u] under 2013. De nya uppgifterna bekräftar att dessa planer fortfarande är aktiva och går framåt.

Midasplayer har blivit ett av världens mest framgångsrika spelföretag där spel som Candy Crush Saga har tagit världen med storm, både på Facebook, i mobiler och på surfplattor. Midasplayer meddelade tom nyligen att de slutar visa reklam i spelen då de tjänar så pass bra på de spelare som väljer att betala.

Det ska dock tilläggas att det inte alls är säkert att en börsnotering verkligen blir av. Spelföretaget Zyngas börsnotering och dess efterföljande krasch har gjort investerare väldigt skeptiska. Om Midasplayer ska lyckas med en börsnotering lär de behöva övertyga marknaden om att deras framgång är uthållig, och att det inte är som hos Zynga där investerarna köpte på toppen av bolagets framgång och för att sedan se världens befolkning tappa intresse för bolagets spel.

Läs även vår längre artikel om Midasplayer från mars 2012 där vi även går igenom historia och ägare:

[u][url=http://nyemissioner.se/nyhet/det_svenska_spelfoeretaget_kingcom_siktar_paa_nasdaq/46]Det svenska spelföretaget King.com siktar på Nasdaq[/url][/u]

King Digital Entertainment Plc

King är ett ledande spelföretag inom olika former av webb-, sociala- och mobilspel. Företaget är från Sverige, men har sin juridiska hemvist i Irland. Även känt som Midasplayer och King.com.