MeeW-noteringen har havererat

MeeW skulle noteras på Spotlight, men mitt i noteringsemissionen så avslöjades att VD ljugit om sin utbildning, vilket idag slutade med ett komplett haveri för noteringsplanerna.

MeeW skulle noteras på Spotlight den 16 mars, men idag stod det klart att det hela har havererat. Den 7 mars 2023 avslöjade den danska tidningen Finans att VD Armin Kavousi ljugit om sin utbildning, vilket Affärsvärlden rapporterade om idag. Han ska ha angett att han har en Master of Science-examen vid Aston University i Birmingham, men enligt universitetet har aldrig någon person med det namnet studerat där. Den omgående konsekvensen är att VD får avgå och att han minskar sitt ägande till under 10 %. Sorgenfri Kapitalforvaltning har valt att dra sig ur sitt deltagande i noteringsemissionen, vars företrädare även tillägger att Meew inte kunnat lämna ut reviderade räkenskaper i tid. Teckningstiden för emissionen förlängdes med fem dagar.

Men sedan gick det ytterligare några timmar och bolaget ställde in både emissionen och noteringen. Vidare så avgick hela styrelsen.

MeeW A/S

MeeW är en dansk tech venture builder inom teknik, digitalisering och automation.