Media and Games Invest har refinansierat

Den förvärvande gamingkoncernen Media and Games Invest har refinansierat sin upplåning via obligationer till en lägre ränta.

Media and Games Invest meddelade några minuter innan marknaden stängde i fredags att de har sålt obligationer för 80 MEUR till en ränta på Euribor+5,75 %. Samtidigt löser man in dotterbolagets obligationer på 50 MEUR som har en ränta på Euribor+7,75 %. Dvs i grova drag sänker man räntan med 2 % och adderar 30 MEUR till kassan.

Media and Games Invest är noterat på Frankfurtbörsen men gjorde en parallellnotering på First North för en dryg månad sedan då kunskapen om denna typ av företag är stor i Sverige och nära obefintlig i Tyskland. Trots att basen finns i Tyskland så är bolaget registrerat på Malta, detta eftersom tyska regler kring utspädning för befintliga aktieägare gör det svårt att vara ett förvärvande bolag. Men bolaget har tagit till sig av den tyska aktiemarknadens skepsis kring Malta och kommer därför att flytta hemvisten för bolaget till ett annat EU-land och samtidigt göra om bolaget till ett Europabolag.


Se även:

Media and Games Invest får köprekommendation

Intervju med vd för MGI inför notering på First North

Verve Group SE

Verve är ett digitalt medieföretag som tillhandahåller AI-drivna mjukvarulösningar för annonsering. Verve matchar global annonsörsefterfrågan med utgivarnas annonsutbud och förbättrar resultaten genom förstapartsdata från sitt eget innehåll. En mindre andel av bolagets verksamhet är inom gaming. Verve Group SE hette tidigare Media and Games Invest SE. Media and Games Invest SE hette tidigare Media and Games Invest plc.