MDC på spåret mot aktiemarknaden

Bahnhof planerar att särnotera MDC, Modular Data Centers Stockholm, under 2014. Företaget erbjuder datacenter på ett nyskapande sätt i containerformat.

[b]Bahnhof[/b] levererade under torsdagen ännu en stark kvartalsrapport. Det är vinst, ökad försäljning och tillväxt. Under förra veckan meddelade Bahnhof att de köper 80 % av [b]Modular Data Centers Stockholm AB[/b] (MDC) för 80.000 kr. Det är ett företag som erbjuder datacenter på ett nyskapande sätt i containerformat. Företaget startades av Bahnhofs VD efter att han lämnat Bahnhof, för att sedan med full kraft komma tillbaka när det märktes av överlämningen inte fungerat. Hatten av för prislappen på MDC. För att återgå till kvartalsrapporten, där meddelades nämligen även att Bahnhof planerar att särnotera MDC under 2014 med fokus på internationell expansion.

Läs mer: [u][url=http://nyemissioner.se/planerad-notering/modular_data_centers_stockholm_ab/1083]Modular Data Centers Stockholm ABs planerade notering[/url][/u]

Elementica Data Center Construction AB

Elementica bygger och driver stordatacenter i Sverige där värmen som skapas återvinns. Företaget utvecklar och bygger även modulära datacenter i container-format. Elementica Data Center Construction AB hette tidigare Modular Data Centers Stockholm AB.