LumenRadio får en teckna-rekommendation av Affärsvärlden

LumenRadio gör en IPO på First North. Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på erbjudandet och kommer fram till en teckna-rekommendation.

LumenRadio är ett svenskt teknologibolag som erbjuder tillförlitliga trådlösa produkt-till-produkt-uppkopplingar för verksamhetskritiska IoT applikationer. Företaget gör nu en IPO på 317 Mkr, varav 50 Mkr är en nyemission och resten är befintliga aktier, och noterar sig sedan på First North den 8 december. Hur ska då en investerare agera?

Grenspecialisten, Andra AP-fonden, Creades, Fjärde AP-fonden och Handelsbanken Fonder har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för 215 Mkr. Styrelseledamot Nicolas Hassbjer, styrelseordförande Magnus Terrvik, VD Alexander Hellström och CFO Magnus Holm avser förvärva ytterligare aktier i erbjudandet till ett totalt belopp om minst 5 Mkr.

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärlden ger rådet att teckna, där man anser att prislappen är tillräckligt låg för att det ska bli bra även i det skakiga börshumöret som vi har nu. Analytikern tar även upp att det finns personer med rätt erfarenhet på plats i bolaget.

”Största risken är att Lumen Radio just nu seglar på en övergående tillväxtvåg inom proffsbelysning och vänder till sämre siffror framöver”

Se även: IPO-intervju med VD för LumenRadio

LumenRadio AB

LumenRadio är ett svenskt teknologibolag som erbjuder tillförlitliga trådlösa produkt-till-produkt-uppkopplingar för verksamhetskritiska IoT applikationer.