Lexington-aktien rekommenderas inför noteringen

Analytiker rekommenderar till köp av aktier i The Lexington Companys erbjudande inför noteringen på First North. Aktiespararen sticker dock ut huvudet och rekommenderar avstå.

Lexington är företaget som designar, utvecklar och säljer produkter i New England-stil. Inom Hem-segmentet finn sängkläder, handdukar, kökstextilier, glas, porslin och accessoarer och under senare år har även segmentet kläder tillkommit.

Den 18 februari noteras The Lexington Company på First North och under den 27 januari – 10 februari erbjuds allmänheten att köpa aktier för 40 kr styck.

Placera: Teckna

Placera rekommenderar investerare att teckna aktien inför noteringen med rubriken “Spännande utsikter för Lexington”. Bolaget anses ha intressanta tillväxtmöjligheter under de kommande åren och givet en skuldfri balansräkning ser värderingen rimlig ut.

“Man ska dock komma ihåg att bolaget är långt ifrån ensamt om sin New England-profil och har att tampas med en rad starka varumärken inom sina olika produktområden.”  “Hittills har dock Lexingtons grundare skött sina kort väl. Bolaget har växt stadigt och hela tiden varit lönsamt. Balansräkningen är skuldfri och grundarna är även framledes kvar som huvudägare i bolaget. Prislappen är inte direkt låg och det lär inte bli världens mest likvida aktie, men sammantaget tycker vi ändå Lexington kan vara värd en slant.”

Börsveckan: Teckna

Modebolaget Lexington har uppvisat hög tillväxt sedan det grundades 1997 och ska nu på allvar slå sig in på nya marknader utomlands. Teckningskursen är 40 kronor och bara 10 procent av aktierna i bolaget säljs. Börsveckan ger rådet att teckna och tror att aktien kan stiga till 46 kronor inom ett år.

Börspodden: Teckna

Börspodden rekommenderar till teckning av Lexington pga hajpen kring bolaget och det begränsade antalet aktier som säljs. De tror att aktien kan stiga 30-40 % ganska omgående och rekommenderar att man tecknar sig via så många konton man kan.

Aktiespararen: Avstå

Efter Placera, Börsveckan, Börspodden och Blondinbella rekommenderat aktien sticker tidningen Aktiespararen ut huvudet och rekommenderar avstå. ”Med en värdering i högsta laget ser Aktiespararen inget utrymme för en bestående multipelexpansion på kort- till medellång sikt. Rekommendationen blir därför att avstå teckning av aktier i Lexingtons börsnotering.” ”Det går att spekulera i att det kommer bli stor efterfrågan på bolagets aktier vid noteringen, och att det går att tjäna en slant på en kort trade. Men givet att tilldelningen med stor sannolikhet blir låg och att bolaget i vår mening är högt värderat blir rådet att avvakta med ett köp i Lexington. Det är svårt att motivera ett köp med argumentet att efterfrågan just i samband med noteringen eventuellt kan bli hög.”

Blondinbella: Teckna

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip är en av Sveriges bloggdrottningar som sedan många år även är en entreprenör. Nu är ju inte Isabella aktieanalytiker, men vi kan ändå inte låta bli att uppmärksamma att hon rekommenderar till en investering i Lexington.

“Svårigheten av den här branschen är att det egentligen är rätt trendkänsligt och med alla klädmärken så är marginalerna dåliga och vinstprocenten blir ofta inte så extrem. Men just Lexington är ett klassiskt märke och jag tror inte att trendkänsligheten är speciellt hög. Jag menar, Lexingtons amerikanska New Hamptons-stil är något som inte försvinner utan snarare att andra världsdelar kommer att haka på.”

Läs om ytterligare notering: Förstärker vården med modern it-teknik

The Lexington Company AB

Lexington säljer inredning och kläder i egen regi och via distributörer. Den gemensamma faktorn är stilen New England från den amerikanska östkusten.