Letsbuyit i ny börsflopp

Nyemissioner.se skrev i januari om Letsbuyit, under rubriken “Letsbuyit i ny börsbubbla”. Nu är börsfloppen ett faktum, igen.

Letsbuyit grundades av svenskar under it-hajpen och fick precis som alla it-bolag en skyhög värdering på börsen, för att sedan krascha sönder och samman. Det lustiga med Letsbuyit är att själva bolaget och varumärket överlevde. Bolaget har sedan dess haft en rad andra verksamheter, och varumärket har ägts och använts av en rad andra företag. Men i slutet av förra året förenades bolag och varumärke åter, för att åter bli en form av shoppingportal på nätet, och därmed var Letsbuyit börsnoterat igen. Eller rättare sagt, aktien var listad på Börse Frankfurts lista Open Market First Quotation Board.

Letsbuyit blev en börsflopp i samband med att luften gick ur it-hajpen i början av 2000-talet, och nu är bolaget åter en börsflopp.

[img style=”width:400px;”]http://nyemissioner.se/uploaded/letsbuyit-aktie-handelsstoppad.png[/img]

I slutet av maj föll aktien som en sten på marknaden och fortsatte sedan att falla under juni. Och den 27 juli meddelade Börse Frankfurt att handeln i aktien tillsvidare är stoppad, då den inte kan ske på ett tillfredställande sätt. Vi skrev i januari

“Om Letsbuyit förra gången blev en börsbubbla på grund av allmän internethajp så känns Letsbuyit denna gång vara en planerad börsbubbla.”

“Varför inte sitta på åskådarplats och låta sig underhållas av historien om varumärket som vägrar dö.”

Det här med att hålla sig borta från aktien och titta på spektaklet från åskådarplats är nog även att rekommendera fortsättningsvis.

[u][url=http://nyemissioner.se/nyheter/letsbuyit_i_ny_boersbubbla/33]Läs även vår tidigare artikel Letsbuyit i ny börsbubbla[/url][/u]

P.S. Du vet väl att Kim Schmitz, numera världskänd som Kim Dotcom, manipulerade Letsbuyits aktiekurs när bolaget höll på att krascha första gången. Han tjänade massor av pengar, men fick även spendera tid i fängelset.

P.S. Du vet väl att Pokerligan i mitten på 00-talet använde Letsbuyit-varumärket i någon form av ljusskygga transaktioner.