Kinneviks raketer fortsätter att expandera

Rocket Internet-sfären där Kinnevik har stora intressen fortsätter att expandera. Antalet företag i Pakistan är nu uppe i fem, samtidigt som The Iconic har gjort den största finansieringsrundan någonsin inom ehandel i Australien.

Den [b]Kinnevik[/b]-relaterade företagsbyggaren [b]Rocket Internet[/b] fortsätter att expandera. Först ut kan vi rapportera att antalet företag som Rocket Internet har etablerat i Pakistan nu är uppe i fem. Förutom Foodpanda, Azmalo och Daraz som etablerats tidigare så håller de nu på att etablera taxitjänsten EasyTaxi och fastighetssajten Zamudi.

Den andra nyheten är att ehandelsföretaget [b]The Iconic[/b] som är verksamt i Australien och Nya Zeeland har fått närmare 20 miljoner euro i ny finansiering. Finansieringsrundan leddes av Verlinvest, där även Kinnevik och Summit Partners deltog. Denna finansieringsrunda ska ha varit den största som någonsin gjorts i ett ehandelsföretag i Australien. Företagets verksamhet kan jämföras med Zalando och precis som Zalando använder The Iconic en aggressiv och kapitalintensiv expansionstaktik. På bara 18 månader har The Iconic blivit Australiens ledande modeföretag på nätet med över fyra miljoner besökare per månad.

Läs även:

[u][url=http://nyemissioner.se/nyheter/rocket_internets_hemliga_investerarpresentation/143]Rocket Internets hemliga investerarpresentation[/url][/u]

[u][url=http://nyemissioner.se/nyheter/zalando_driver_brandos_till_foeretagsrekonstruktion/163]Zalando driver Brandos till företagsrekonstruktion[/url][/u]