JP Morgan investerar i Rocket Internet-företag

JP Morgan har gjort ännu en investering i Rocket Internet-sfären, denna gång i Home24. Kinnevik är sedan tidigare delägare, både direkt och indirekt.

I takt med att [b]Kinnevik[/b] investerat allt mer pengar i den tyska startup-fabriken [b]Rocket Internet[/b] och dess portföljbolag så har Rocket Internet-sfären fått allt mer uppmärksamhet i Sverige.

Men det är inte bara Kinnevik som är en återkommande investerare i Rocket Internet-sfären. [b]Reinhold Zimmermann[/b] och [b]Holzbrinck Ventures[/b] är lika återkommande. Dessa två investerar dock oftast i något tidigare skeden än Kinnevik. Men under det senaste året så har den mest återkommande investeraren varit [b]JP Morgan[/b]. Varje månad har det varit en eller två nyheter om att banken gjort någon investering i ett Rocket Internet-företag, och då oftast för större belopp.

Nu står det klart att JP Morgan under september har investerat i Rocket Internet-företaget [b]Home24[/b], som säljer möbler via ehandel. Exakt hur mycket de investerade är inte kännt, men uppskattningen är 60-90 Mkr. För denna investering ska de ha fått strax under 2 % av ägandet.

Det är inte en av JP Morgans större investeringar. Men banken brukar också föredra att komma in i senare skeden och då investera högre belopp.

Från tidigare i år: [u][url=http://nyemissioner.se/nyheter/kinnevik_oekar_i_potentiell_boerskandidat/56]Kinnevik ökar i potentiell börskandidat[/url][/u]