“Join our ride” – Fixi öppnar upp för nyemission via FundedByMe inför uppskalning och internationalisering

Intervju med Rafi Mohammad, grundare och VD för Fixi Solutions AB, i samband med att de öppnar en nyemission via crowdfunding-plattformen FundedByMe.

Kan du börja med att beskriva vad Fixi gör?

Vi vill göra det ännu enklare att köpa, äga och använda cyklar. För att nå dit har vi byggt den första digitala plattformen som tar hand om alla dina cykelbehov, allt för att få fler att cykla. Tanken är att du ska kunna sköta alla dina cykelärenden från den plats du befinner dig på just nu. Vi hanterar förfrågningar, betalningar och transporter i en och samma applikation. Oavsett om du vill byta däck, reparera växlar, köpa hjälm belysning, leta efter en bra begagnad cykel, eller om du är sugen på en ny el-cykel för att köpa eller leasa, så är Fixi-plattformen för dig.

Cykelbranschen är både en gammal och, på många sätt, traditionell bransch. Trots digitaliseringens intåg på flera andra marknader är det fortsatt enbart möjligt att gå till den faktiska fysiska cykelbutiken för att köpa cykeldelar eller laga sin cykel. Vi vill ändra på detta och har redan kommit en bra bit på vägen med över 5000 nöjda kunder.  

Hur kommer det sig att ni väljer att plocka in kapital via crowdfunding?

Vi startade bolaget för ca 2 år sedan och har ägnat första året åt att validera affärsmodellen och bygga de första beta-versionerna av plattformen. Under vårt andra aktiva år provlanserade vi tjänsten i enstaka städer och gjorde även en större lansering under våren 2021. Responsen har varit otroligt fin, vi har fått massvis med nöjda kunder och förfrågningar om nya samarbeten och nya funktionaliteter. Vi har under denna tid tagit in kapital från affärsänglar i ett par omgångar och känner nu att vi vill få in fler mindre ägare som vill vara med och bidra till att förverkliga vår vision – göra cykeln till ett förstahandsval för gemene man när det kommer till val av transportmedel. Vi tror att det finns en stor kraft i ”crowden” som gör att vi tillsammans kan nå ännu fler användare och på så sätt en mer hållbar värld.  

Om vi tittar framåt, hur ser du att marknaden kommer att utvecklas och hur planerar Fixi att agera på den?

Som sagt, vi tror att cykelmarknaden både måste, samt kommer att växa kraftigt framöver. Jag tror det var många som under pandemins första år upptäckte att det faktiskt var möjligt att använda cykeln istället för bilen. Allt fler blir mer och mer medvetna om vikten av att ta sitt miljöansvar i de små vardagliga handlingarna; här kommer cykeln att vara en mycket viktig del i att förändra vårt beteende. Att underlätta dessa beslut genom att göra det superenkelt att köpa, äga och använda sin cykel är vår grundidé. Redan idag är den globala marknaden enorm och bara i Sverige använder över 1 miljon människor cykeln varje dag!

Vad ska ni använda kapitalet till?

Vi vill vidareutveckla våra produkter och göra oss redo för internationell expansion genom att bygga ut vårt team.

Avslutningsvis, vad vill du säga till de som funderar på att gå med i kampanjen?

Jag tycker att detta är ett utmärkt tillfälle att få möjlighet att vara med och driva på utvecklingen mot ett klimatsmart samhälle där allt fler väljer cykeln framför andra färdmedel. Då affärsidén även bygger på samarbeten med lokala butiker bidrar man samtidigt till att vitalisera det lokala, småskaliga näringslivet.

ERBJUDANDET I SAMMANDRAG

Teckningstid: nu – 14 Jan 2022 kl 11.59

Teckningskurs: 34 kr/aktie

Emissionsbelopp vid full teckning: 5 MSEK

Värdering (pre-money): 35 MSEK

Mer info och kontakt: Rafi Mohammad, VD 072- 013 14 76, [email protected]

Läs mer på: www.fundedbyme.com/fixi