Investerare har tröttnat på att finansiera den danska bilmekanikern OmniCar

Bil har kraschat

Den danska bilmekanikern OmniCar är nära sitt slut. Varken huvudägare eller externa investerare är intresserade av att tillföra mer kapital. Kassan räcker en dryg månad.

OmniCar, som en gång i tiden sålde en it-plattform till bilåterförsäljare, är idag en bilmekaniker. Det ser nu tyvärr ut som att företaget har nått sitt slut. Styrelsen meddelar att varken huvudägare eller externa investerare är intresserade av att tillföra nytt kapital. Styrelsen arbetar vidare med att hitta en lösning, men det är högst osäkert om bolaget kan fortsätta driva sin verksamhet mer än en månad.

Vad är en rimlig utgång? Det skulle kunna vara att det svenska moderbolaget går i konkurs och att några danska grundare eller andra närstående köper it-plattform och andra valda delar av konkursboet.

Uppdatering: VD övertar verksamheten, bolaget likvideras

Den 11 juni meddelade OmniCar planen att VD Mikkel K. Christensen övertar all operativ verksamhet inklusive skulder. Mindre betalningar görs som täcker arbetet med att likvidera moderbolaget.

OmniCar Holding AB

OmniCar är ett danskt bolag som utvecklat en mjukvarulösning åt bilhandlare för att erbjuda tjänster. Bolaget använder även sin egen plattform för att själva erbjuda tjänster till bilägare, så som däckbyte och mobil serviceverkstad.