Hög potential i Embracer-aktien

Affärsvärlden tittade i fredags närmare på gamingbolaget Embracer Group och det är inte ett bolag utan risk. Men tror man på Lars Wingefors som bygger företaget så är potentialen stor. I ett optimistiskt scenario kan det bli tre gånger pengarna från dagens kurs.

”Använder vi en multipel på 12 gånger operativt ebit finns en uppsida i aktien på drygt 40 procent. I ett optimistiskt scenario där värderingen återhämtar sig kan aktien ge tre gånger pengarna. Medan den kan tappa två tredjedelar eller mer i ett pessimistiskt scenario där förvärvsmodellen börjar krackelera av något skäl. Litar man på vd Lars Wingefors är aktien köpvärd – om än kanske inget uppenbart fynd jämfört andra jättar i branschen”


Läs även: MTG får upprepad köprekommendation

Embracer Group AB

Embracer Group är en global koncern av kreativa och entreprenöriella företag inom PC, konsol, mobil, brädspel och andra relaterade medier. Koncernen har en omfattande spelportfölj med ägda eller kontrollerade varumärken. Embracer Group AB hette tidigare THQ Nordic AB. THQ Nordic hette tidigare Nordic Games.