Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

7 maj 2022

Hög potential i Embracer-aktien

Hög potential i Embracer-aktien


Affärsvärlden tittade i fredags närmare på gamingbolaget Embracer Group och det är inte ett bolag utan risk. Men tror man på Lars Wingefors som bygger företaget så är potentialen stor. I ett optimistiskt scenario kan det bli tre gånger pengarna från dagens kurs.


"Använder vi en multipel på 12 gånger operativt ebit finns en uppsida i aktien på drygt 40 procent. I ett optimistiskt scenario där värderingen återhämtar sig kan aktien ge tre gånger pengarna. Medan den kan tappa två tredjedelar eller mer i ett pessimistiskt scenario där förvärvsmodellen börjar krackelera av något skäl. Litar man på vd Lars Wingefors är aktien köpvärd – om än kanske inget uppenbart fynd jämfört andra jättar i branschen"


Läs även: MTG får upprepad köprekommendation

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. LC-Tec ska nu utöka produktionskapaciteten och gör därför en företrädesemission. Ordförande Ingvar Andersson, Vice VD Jesper Osterman presenterar bolaget.

Följ oss