Hårt slag mot Goobit, blir av med Swish-betalningar igen

Utsparkad med bitcoin

Goobit meddelade ikväll att de kommer att bli av med Swish-betalningar igen, efter att man nyligen tagit sig tillbaka in i systemet via en mellanhand.

Goobit meddelade ikväll att de kommer att bli av med Swish-betalningar igen, något som förra gången det hände var kraftigt negativt för bolagets verksamhet. Bolaget växlar valutor via sin tjänst BTCX, där kunderna kan köpa och sälja kryptovaluta mot vanliga pengar, dvs man är ett växlingskontor online.

Swish är den smidiga tjänsten som folk gillar att använda och den är även kostnadseffektiv för bolaget. När SEB klippte kontakten med Goobit så var det förödande för bolaget.

För två månader sedan meddelade Goobit att man skrivit avtal med den internationella betaltjänsten Stripe och via dem få åtkomst till Swish-betalningar. Det kändes redan då något provokativt. De svenska bankerna vill inte ha med Goobit att göra och det är ett antal av de stora bankerna som äger Swish. Att Goobit smög sig tillbaka in i Swish-systemet via en mellanhand måste stuckit i ögonen på bankerna.

Goobit skriver nu att Stripe inte länger kommer att erbjuda Swish-betalningar till Goobit ”….med nuvarande upplägg på grund av policyförändringar från GetSwish AB”. Slutdatumet för Swish-betalningar är ännu inte bestämt.

Goobit Group AB

Goobit Group utveckling it-lösningar inom blockchain. Bolaget driver BTCX där man köper och säljer kryptovalutor.