Grundare av White Pearl Technology pekas ut i korruptionshärva

White Pearl Tech Group marknadsförs som en global it-koncern med en tidigare minister på ordförandeposten. Men samtidigt visar Ekots granskning att en central aktör bakom bolaget pekas ut i en stor korruptionsskandal i Sydafrika.

Börsnoterade White Pearl Tech Group marknadsförs som en global it-koncern med stora försäljningsframgångar och en tidigare minister på ordförandeposten. Men samtidigt visar Ekots granskning att en central aktör bakom bolaget pekas ut i en stor korruptionsskandal i Sydafrika, och är stämd på mångmiljonbelopp av sin tidigare arbetsgivare.

Grundaren är formellt bara rådgivare till bolaget, men uppfattas vara den verkliga makthavaren i bolaget och äger sina aktier via två släktingar.

Ekot: Grundare av svensk it-koncern pekas ut i korruptionshärva

Ekot: Slår tillbaka mot korruptionsanklagelserna: Han är en tillgång

White Pearl Technology Group AB

White Pearl Technology Group består av ett större antal bolag som är verksamma inom informationsteknologi. Koncernen har närvaro i trettio länder. Koncernens verksamhet är inriktad på tillväxtmarknader, särskilt Afrika, Asien, Mellanöstern och i mindre utsträckning Latinamerika. White Pearl Technology Group AB hette tidigare DS Plattformen AB. DS Plattformen AB hette tidigare Dividend Sweden AB.