Granular expanderar på en snabbt växande stevia-marknad

Granular är företaget som förser den Europeiska mat- och dryckesindustrin med stevia, det naturliga sötningsmedlet utan kalorier. Vi har pratat med VD Sophia Horn af Rantzien om verksamheten och nyemissionen inför noteringen på Alternativa.

Vad gör Granular?

Granular är specialist på stevia från jord till bord. Granular producerar och säljer steviaextrakt och bladråvara från Kina och Paraguay till den europeiska mat- och dryckesindustrin under varumärket Real Stevia.

Vad är stevia för något?

Stevia är en ört som ursprungligen kommer från Paraguay. Stevia innehåller inga kalorier och påverkar inte blodsockret och är därmed ett bra sötningsmedel för alla som vill minska sitt kaloriintag och särskilt för diabetiker. Stevia i extraherad form är 300-400 gånger sötare än socker. Med sitt naturliga ursprung är stevia ett attraktivt alternativ till artificiella sötningsmedel och socker för livsmedelsindustrin.

Hur ser marknaden för stevia ut?

Stevia är framtiden. Vi blir allt fetare och debatten om socker och artificiella sötningsmedel har aldrig varit så intensiv som nu. Redan idag står diabetes typ 2 för 10 procent av världens sjukvårdskostnader. Stevia anses av initierade branschbedömare som ett av de bästa sätten att minska användningen av socker och artificiella sötningsmedel i världen. Långsiktigt förutspås stevia ta 20-25 procent av marknaden för högintensiva sötningsmedel – som var värd 10 miljarder USD år 2012 och förväntas nå 14 miljarder USD 2018.

Vad ska ni göra med pengarna från nyemissionen?

Den europeiska marknaden för stevia växer och vi behöver expansionskapital för att öka vår marknadsnärvaro och ta den marknadsandel vi produktionsmässigt är redo för. Nyemissionen genomförs för att ge oss tillräckliga resurser att bedriva en aggressiv marknadsbearbetning samt stärka balansräkningen. I och med den planerade listningen av våra aktier på Alternativa aktiemarknaden erhålls även en likviditet för befintliga och nya aktieägare.

Varför ska en investerare delta i er nyemission?

Det snabba svaret är för att tjäna pengar men samtidigt bidra till en mer hållbar värld.

Granular är för investerare som vill bygga ett långsiktigt hållbart företag som gör gott för folkhälsan, gott för de människor vi arbetar med och naturligtvis gott för våra aktieägare.

Vi har som mål att bli den ledande europeiska leverantören av högkvalitativ och hållbart producerad stevia till mat- och dryckesindustrin. Den europeiska marknaden kokar och 2014 är rätt tid att investera i stevia.

Läs mer om Granular’s nyemission som pågår till och med den 3 juni.

Granular AB

Granular producerar och säljer högkvalitativ steviaextrakt och bladråvara från Kina och Paraguay till den europeiska mat- och dryckesindustrin under varumärket Real Stevia.