Gondolin som noteras via Taurus Energy ser riktigt stökigt ut

Den norska destinationsutvecklaren Gondolin noterar sig på Spotlight via ett omvänt förvärv av Taurus Energy-skalet. Det verkar vara ett företag som befinner sig i en stor ekonomisk storm.

Gondolin är en norsk destinationsutvecklare som finns på destinationer som Skinnarbu, Gålå, Hornsjøen-Hafjell, Eidsbugarden, Marifjøra, Hallingskarvet och Skarsdalen i Norge. Företaget befinner sig just nu i en process att notera sig på Spotlight genom ett omvänt förvärv av det noterade Taurus Energy-skalet.

När man börjar titta på vad Gondolin Group är för bolag så möts man dock av en flodvåg av bråk och juridiska processer. Det är tvångsförsäljningar, slaktade värderingar, anklagelser om fula tricks, kreditgivare som jagar sina pengar, tömda konton och tvister om vem som verkligen äger aktier. I mitten av allt detta verkar en kontroversiell affärsman vid namn Erlend Follegg finnas.

Nyemissioner.se har inte grävt djupare i det hela och det finns många företag som har fått problem. Men det känns något udda att notera ett företag som verkar vara mitt i en stor ekonomisk storm. Även om Gondolin noterar sig via Taurus Energy-skalet så kommer verksamheten att behöva genomgå en noteringsprövning, då marknadsplatsen kräver det när ett företags verksamhet helt byts ut via ett omvänt förvärv.

Taurus Energy AB

Taurus Energy är ett forsknings- och utvecklingsbolag vars mål är att kommersialisera ett omfattande forsknings- och utvecklingsarbete kring etanolproduktion. Affärsidén är att via licensavtal överlåta rätten att använda metoden – patenterade mikrobiologiska processer – till etanolproducenter på en global marknad. Taurus Energy AB hette tidigare Taurus Petroleum AB.