Genombrott i USA för noteringskandidat

Redsense Medicals amerikanska partner och kund har som första företag någonsin fått tillstånd av FDA för dialys i hemmet nattetid. Redsense integrerade varningssystem är och var avgörande.

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har gett NxStage Medical Inc tillstånd för dialys i hem nattetid. Svenska Redsense Medicals optiska varningssystem för blodläckage ingår som en integrerad del av behandlingen. Detta är det första systemet någonsin som får FDA:s godkännande för att behandla dialyspatienter under natten utanför klinik.

– Att FDA godkänner nattbehandling med NxStage dialysutrustning i kombination med Redsense blodlarm visar att myndigheten tar säkerhetsfrågor på största allvar. Dialysmaskintillverkare har försökt få godkännande för natthemdialys i decennier men det är först nu med Redsense vennålsövervakning som de ger ett så kallat clearence. Detta är ett genombrott för patienterna som nu kan få ökad livskvalitet, säger Patrik Byhmer, VD för Redsense Medical.

NxStage Medical Inc är ett Nasdaq-listat bolag (NXTM) som sedan 2012 har arbetat aktivt med att inkludera Redsense övervakningssystem för dialyser i hemmiljö. NxStage har nu börjat lansera sin nya produkt tillsammans med Redsense och har lagt en första order för lanseringen.

FDA:s godkännande är ett riktigt genombrott för Redsense Medical, dels för att världens tuffaste läkemedelsverk ger sitt godkännande och dels för att det ökar marknaden för de befintliga produkterna.

En notering är trolig

Redsense Medical har inte officiellt sagt att de ska notera sig, men de har skickat ut ett pressmeddelande via Aktietorgets pressmeddelandetjänst, vilket i praktiken nästan alltid brukar innebära att en notering på marknadsplatsen är nära förestående.


Följ Redsense Medicals noteringsplaner

Redsense Medical AB

Redsense Medical utvecklar, marknadsför och säljer system för dialysövervakning.