Fyra företag som vågar sikta på notering under 2023

Fyra företag som trotsar börsklimatet och planerar för en IPO under 2023 är Mavatar, ManoMotion, Manico och Bentley InnoMed.

Mavatar – Utvecklar och tillverkar diagnostik för läkemedelsbehandling. Bolagets plattform matchar patient med rätt läkemedel. Bolaget berättade i veckan att de ska notera sig på First North under hösten. Se grundare och vd presentera verksamheten

ManoMotion – Erbjuder mjukvara för handspårning och gestkontroll-lösningar i både 2D och 3D. Kan användas brett, från industriella säkerhetsapplikationer till VR- och AR-lösningar. I veckan fick Nyemissioner.se information att ManoMotion siktar på en notering på First North under fjärde kvartalet 2023. Under maj-juni 2023 gör företaget en pre-IPO där man vill ta in 20-30 Mkr.

Manico – Erbjuder produkter med touch-skärmar och underhållande och lärande mjukvara som uppmuntrar till samarbete. Vänder sig till förskolor, skolor, muséer, ålderdomshem etc. I mitten av april meddelade investeraren Katalysen Ventures att Manico ska noteras under 2023.

Bentley InnoMed – Utvecklar och tillverkar innovativa endovaskulära produkter för behandling av perifera kärlsjukdomar och aortasjukdomar. I slutet av april skrev Di att Bentley InnoMed ska notera sig på First North i Stockholm i slutet av 2023 eller början av 2024, beroende på hur marknaden är. Företaget är baserat i södra Tyskland men är grundat av svenskar. Planen är att senare flytta noteringen till Nasdaq Stockholms huvudlista.


Läs även: Den svenska kryptobörsen Trijo siktar på en IPO

ManoMotion AB

ManoMotion erbjuder mjukvara för handspårning och gestkontroll-lösningar i både 2D och 3D. Kan användas brett, från industriella säkerhetsapplikationer till VR- och AR-lösningar.