Fyra företag siktar på aktiemarknaden

Bluefish Pharmaceuticals, Doxa, SveaReal och Roxanne Fastighetsfond är fyra företag som siktar på att notera och lista sig på aktiemarknaden.

[u][url=http://nyemissioner.se/planerad-notering/bluefish_pharmaceuticals_ab/264]Bluefish Pharmaceuticals[/url][/u] – Läkemedelstillverkaren har under många år varit en kandidat för börsen. Redan vid årsskiftet 2007/2008 var Nordea engagerad vid kapitalanskaffningen som skulle följas av en börsnotering under 2008. Och i början av 2010 anlitades Carnegie för att sköta företagets notering under 2011. Nu skvallras det dock om att Bluefish siktar på en notering till hösten. I senaste kvartalsrapporten var redovisningen anpassad för det.

[u][url=http://nyemissioner.se/planerad-notering/doxa_ab/281]Doxa[/url][/u] – Företaget utvecklar, producerar och kommersialiserar bioaktiva keramer för dentalmarknaden. Företaget kom igång redan på mitten av 90-talet och har under sin resa kämpat sig igenom flera motgångar. Under åren har både Sjätte AP-fonden och Investor Growth Capital varit huvudägare. Efter en rekonstruktion under 2012 har företaget nu landat på fötterna och en listning på Aktietorget är planerad under 2013.

[u][url=http://nyemissioner.se/planerad-notering/sveareal_ab/1092]SveaReal AB[/url][/u] – Det svenska fastighetsbolaget äger och utvecklar fastigheter för kontor, lager och logistik på tillväxtorter i mellersta och södra Sverige. Tidningen Fastighetsvärlden skriver att bolaget överväger en börsnotering och Claes Malmkvist, VD vid SveaReal, bekräftar att storägaren Fortin ser en börsnotering som en möjlighet.

[u][url=http://nyemissioner.se/planerad-notering/roxanne_fastighetsfond_ab/1091]Roxanne Fastighetsfond[/url][/u] – Ett fastighetsbolag med fastigheter i Sverige. Fastighetsvärlden skriver att Roxanne Fastighetsfond överväger en börsnotering. Johan Tengelin, VD för GE Capital Real Estate i Norden, som är den största ägaren, bekräftar att börsen är en möjlig exit, men tillägger att företaget måste bli lite större innan dess.

Läs även: [u][url=http://nyemissioner.se/nyhet/aktier_mot_notering_och_listbyte/144]Aktier mot notering och listbyte[/url][/u]

Bluefish Pharmaceuticals AB

Köper eller licensierar rättigheter att tillverka läkemedel, främst så kallade generikaprodukter.