Fyra aktuella företag som ska noteras

Fyra intressanta företag som ska notera sina aktier. Byggmästare Anders J Ahlström Holding, Verisec, Collector och startup-bolaget Intuitive Aerial.

Byggmästare Anders J Ahlström Holding – Fastighetsbolag som i veckan meddelade att de planerar att lista sig på First North. Bolaget är aktivt inom fastigheter från miljonprogrammet. Äger i dagsläget fastigheten Botkyrka Albyberget 5 med 1302 lägenheter.

Verisec – IT-säkerhetsföretaget vars försäljning och vinst har ökat för varje år och som är uppbyggt helt utan externt kapital. Nu är dock tillväxtmöjligheterna så goda runt om i världen att de vill öka takten, för vilket de gör en nyemission och listar sig på First North. Du kanske inte känner till företaget sedan tidigare, men du har använt deras tjänster. Presentation på under fyra minuter.

Collector – Finans- och betalföretaget var aktuellt för en börsnotering redan under 2009, men då kom det dåliga noteringsklimatet i vägen. Nu har dock en ny plan kommunicerats, Collector ska noteras på Stockholmsbörsen under första halvan av juni 2015.

Intuitive Aerial – Ett av de heta svenska startup-företagen gör nu en nyemission och listar sig på First North den 9 januari 2015. Företaget gör flygande kamerastativ för professionellt foto och filmfoto. En egenutvecklad flygfarkost med ett unikt styrsystem, tillsammans med en egenutvecklad och extremt välstabiliserad gimbal ger film- eller reportagefotografen möjligheter att visa världen ur helt nya perspektiv. Grundare och största ägare är Jonas Lindqvist, som redan gjort startup-resan en gång tidigare (med en fysikmotor för datorspel). I ägarlistan hittar vi även Tommy Palm, spelföretaget Kings mobilguru som varit med att göra Candy Crush till en succé.

Läs även: Fyra bolag som ska notera sina aktier

Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB

Byggmästaren Anders J Ahlström är ett investeringsbolag som främst gör investeringar i Sverige och övriga Norden, primärt små och medelstora bolag, noterade så väl som onoterade och vi kan vara både majoritets- och minoritetsägare.