Footway hann inte göra sin emission på 100 Mkr – går in i rekonstruktion

Footway hann inte göra sin emission på 100 Mkr och går in i rekonstruktion. Aktierna faller handlöst.

Det har varit positiva toner från Footway Group och det var först för knappt två veckor sedan som bolaget berättade att man planerar att göra en nyemission på 100 Mkr, en emission som bolagets större ägare stod bakom.

Men idag kom bomben, Footway Group ansöker om rekonstruktion då allt har blivit jättedåligt och man hinner inte vänta på att genomföra en nyemission.

Huvudproblemet som bolaget anger är att deras historiska styrka med datadrivna inköp har gått snett på senare år. Bolaget har fått ett för stort varulager och delvis även köpt in fel produkter.

“Sedan inledningen av året har vi börjat arbeta mer traditionellt med inköpen, vilket resulterat i ett bättre fokus på vårt rörelsekapital och en minskad lagerbindning. Tyvärr har vi dragits med en del dubbla logistikkostnader under uppbyggnaden av vårt eget lager i Eskilstuna. Vi är i slutfasen av att flytta hela logistikverksamheten till vårt eget lager och räknar med att vara helt klara i januari 2024. Vi kommer därefter se betydligt minskade lager- och transportkostnader”, säger Daniel Mühlbach, VD.

Aktien faller handlöst


Footway Groups aktie faller handlöst och är en timme efter börsens öppning ner 47,7 procent till 0,95 kr. Stamaktien är nu sedan noteringen ner 93,5 procent.

Preferensaktien faller 40,3 procent till 41,20 kr.

Footway Group AB

Footway är en stor svensk e-handelsbutik med dam-, herr- och barnskor för alla tillfällen. Footway jobbar för att vara Sveriges närmaste skobutik och sortimentet består av tusentals modeller från flera hundra välkända varumärken.