Fondförvaltare rekommenderar aktier på Aktietorget och First North

Fondförvaltare för AMF Aktiefond Småbolag rekommenderar aktier på Aktietorget, First North och andra marknadsplatser.

Nyhetsbyrån FinWire uppmärksammar att fondförvaltaren Angelica Hansson, förvaltare för AMF Aktiefond Småbolag, rekommenderar ett antal aktier i mindre företag i dagens utgåva av tidningen Aktiespararen.

AQ Group – Det stabila och omtyckta bolaget med högst marketcap Aktietorget som arbetar med att utveckla, tillverka och montera komponenter och system till krävande industrikunder. Bolaget har sedan starten 1994 visat en stadig, snabb tillväxt med god lönsamhet och bör gynnas av ökad global industriproduktion de närmaste åren.

Mindmancer – Företaget som arbetar med intelligent videobevakning som listades på First North i oktober.

Nexam – Aktivt inom innovativa plaster och listades på First North under april 2013. Samma dag som Aktiespararen publicerades så meddelade företaget även att de inleder arbetet med att notera sig på Nasdaq OMX Stockholm Smallcap.

Outotec – Ett finskt företag som vi på Nyemissioner.se inte har tittat närmare på tidigare. Processar råvaror på ett mer hållbart sätt.

Sanitec – Badrumsporslinsföretaget som noterades på Stockholmsbörsen i december.

Angelica Hansson är rent allmänt positiv till börsåret 2014 och tror på en global vinsttillväxt på 12 procent tack vare förbättrade makrosiffror. Hon säger vidare ”Lägg där till ett ökat börsintresse, högre affärsfrekvens, på både uppköps- och fusionssidan, samt att räntorna bör stanna kvar på historiskt rekordlåga nivåer”.

Läs även:

Bra småbolagsaktier att investera i

Fyra bra småbolagsaktier på Stockholmsbörsen

Irisity AB

Irisity utvecklar och erbjuder framtidens säkerhetslösningar inom intelligent videobevakning kopplat till certifierade larmcentraler. Irisity AB hette tidigare Mindmancer AB.