Företag inom livsmedel som har en notering i planerna

Fyra företag inom livsmedel som har planer på en framtida notering av sina aktier är Swedish Temptations, Nicoya, Kale United och Stacky´s.

Swedish Temptations – Ett livsmedelsföretag som säljer veganska produkter under varumärket Bärta. Företaget använder ärtor som fermenteras. Meddelade förra sommaren att de siktar på en notering under andra halvåret 2023.

Nicoya –  Ett investmentbolag inriktat på livsmedel, där man fokuserar på tre makrotrender; Skiftet mot nya och alternativa proteiner, ökad efterfrågan på hälsosammare mat och en transformation mot en mer hållbar och stabil värdekedja. Christopher Slim, vd för Nicoya, sade till Di i mitten av december 2021 att det finns ett styrelsebeslut att notera bolaget på Stockholmsbörsen inom 24 månader. Under hösten 2021 gjorde Nicoya en nyemission på 400 Mkr. Ett av Nicoyas stora innehav är Nick’s. Bland ägarna finns Altocumulus (Axel Johnsons-sfären), Coeli, Stenafamiljen, Consensus Asset Managament.

Kale United – Är verksamt inte plantbaserad mat. Verksamheten består av två delar, dels är man ett investeringsföretag som köper aktier i olika företag och dels är man ett företag som säljer andra företags produkter runt om i världen. Har planer på en riktig notering, men har skjutit upp den planen och handlas tillsvidare via Pepins. Företaget är grundat av Måns Ullerstam.

Stacky´s – AgentVegan med varumärket Stacky’s utvecklar och säljer vegansk mat. Bolagets produkter kan ersätta kött i maträtter, men produkterna försöker inte efterlikna kött. Grundat av ett antal personer med olika erfarenheter, från att bygga onlinecasino till youtube-kanal. Noteringsplanen har skjutits på framtiden, men när aktiemarknaden åter fokuserar på tillväxt så borde noteringsplanen väckas till liv.

Swedish Temptations AB

Swedish Temptations är ett livsmedelsföretag som säljer veganska produkter under varumärket Bärta. Företaget använder ärtor som fermenteras.