Fingerprint Cards får köprekommendation av Handelsbanken

Handelsbanken blev i fredags den första svenska storbanken att publicera en analys av Fingerprint Cards. Samma dag meddelade Swedbank att de också kommer med en analys inom kort.

Handelsbanken blev i fredags den första svenska storbanken att publicera en analys av Fingerprint Cards. Rekommendationen är öka med en riktkurs på 600 kr. Man skriver bland annat

”Vi finner värderingen attraktiv, på 14 gånger väntat resultat 2016 och tror att skördetiden är långt ifrån över”

”Förbättrad bolagsstyrning och en stark styrelse/ledning borde addera ytterligare till investerarnas förtroende”

”Bortom nästa år, räknar vi med att tillväxten får hjälp av användandet av fingeravtryckssensorer i smarta kort och andra applikationer”

”Vi tror att FPC kommer att fortsätta att vara den dominerande aktören inom sin adresserbara marknad, men räknar med att bolagets marknadsandel sjunker från närmare 100 procent till 50 procent, vilket ger en andel av den totala marknaden på omkring 30 procent 2020”

Arctic Securities upprepar köprekommendation

Förutom att Handelsbanken presenterade sin analys igår så kom Arctic Securities med en uppdatering på sin bevakning. Man rekommenderar Köp med en riktkurs på 850 kr.

Swedbank kommer med analys på Fingerprint

Samma dag som Handelsbanken släppte sin analys på Fingerprint så meddelade Swedbank att även de snart kommer med en analys på biometriföretagets aktie. Så snart är det två av de svenska storbankerna som har bevakning.

Läs fler aktieanalyser

Fingerprint Cards AB

Utvecklar elektroniska system, som genom analys och matchning av individers unika fingermönster, fastställer den personliga identiteten. Systemen utgörs av mikrochips med algoritmer, som utan hjälp av extern processorkraft, läser av, lagrar och jämför fingermönster.