Fem orsaker att teckna Gold Town Games enligt analytiker

Analyst Group har tittat närmare på Gold Town Games som just nu gör en nyemission inför sin notering och lyfter fram fem orsaker varför man bör teckna.

Spelföretaget Gold Town Games utvecklar mobilspel i genren sportmanagerspel, där det första spelet är World Hockey Manager. Gold Town Games gör nu en nyemission på 11,4 Mkr, med sista teckningsdag den 3 juni, inför sin notering den 14 juli.

Hur ska då investerare agera? Vi har tagit del av vad Alexander Elling, analytiker på Analyst Group, skrivit för Veckans Affärer och det korta svaret är att rådet är att teckna. Rubriken på Veckans Affärers artikel är ”Attraktivt köpläge när ännu en spelutvecklare kommer till börsen”.

Analyst Group lyfter fram att flera välkända hockeyspelare har investerat i företaget, bland annat Skellefteå AIK:s lagkapten Jimmie Ericsson, NHL-spelarna David Rundblad och Jonathan Ericsson samt Tony Mårtensson och Linus Klasen som båda spelar i HC Lugano i Schweiz.

”Med en stark laguppställning, erfaren ledning, ambitiösa framtidsplaner och trovärdiga ambassadörer kan det vara ett mycket attraktivt läge att investera i den pågående nyemissionen”

Analyst Group lyfter fram fem orsaker att investera i Gold Town Games

  1. WHM släpps på en marknad utan direkt konkurrens med en långsiktig strategi om att släppa fler spel som träffar ännu större målgrupper och därmed kan generera nya intäktsmöjligheter.
  2. Genom kända sportprofiler får företaget extra trovärdighet och spridning.
  3. En personal med hög kompetens inom användarvänlighet, teknik och design med ett uttalat sportintresse
  4. Implementerar en unik betting-funktion som kommer ge incitament till kontinuerliga mikrotransaktioner
  5. Vid färdigställd plattform finns grund för expansion till andra sporter genom återanvändning av befintlig teknologi

Läs även: Intervju med mobilspelsföretaget som står inför en notering

Gold Town Games AB

Gold Town Games är spelföretag som utvecklar och publicerar spel för mobiler och surfplattor. Intriktat på managerspel för olika sporter.