Fem kommande börsnoteringar under 2021

Fem företag vars aktier ska noteras under 2021 är Plagazi, FSport, Ryds Bilglas, Tobii Dynavox och en SPAC från Creades

Plagazi – Utvecklar och erbjuder en lösning som gör vätgas av avfall. Plagazi meddelade i början av mars att de har valt Eminova Fondkommission som rådgivare för en notering under 2021.

FSport – Utvecklare och operatör av daily fantasy sport-spel. Efter att ha försvunnit från radarn under ett par år så är FSport nu tillbaka. Bolaget meddelade för några dagar sedan att ska notera sig under 2021. Bolaget ska nylansera sin daily fantasy sports-produkt under våren 2021. ”Med en svensk spellicens, ett strategiskt förvärv och en rejäl dos produktinnovation i bagaget, planerar Bolaget att utmana och göra ett ordentligt avtryck på den svenska spel- och travmarknaden.” ”Inför nylanseringen har Bolaget genomfört ett förvärv av de populära spelportalerna 1X2.se och Trav.se.” En kapitalanskaffning ska göras innan sommaren. Bolaget har rekryterat Staffan Lindgren till ny vd.

Ryds Bilglas – Reparerar och byter bilglas i Sverige, Storbritannien, Norge och Danmark. Moderbolaget heter numera Cary Group, men använder Ryds Bilglas och ett antal olika varumärken på marknaden. Cary Groups vd Anders Jensen berättade för Di Weekend för några dagar sedan att bolaget ska vara börsfähigt om två månader och att en börsnotering är planerad under året. Med den aktuella marknaden skulle bolaget kunna få en värdering på närmare 10 Mdkr vid en börsnotering säger vd. Nordic Capital äger 87 procent.

Tobii Dynavox – gör specialutvecklade datorer som styrs med ögonrörelser eller pekskärm som används av personer med särskilda behov. Tobii berättade i förra veckan att de planerar att knoppa av och särnotera Tobii Dynavox under fjärde kvartalet.

Creades SPAC – Investmentbolaget Creades gjorde en riktad nyemission på 1 miljard kronor förra veckan och meddelade då även att de planerar att starta en SPAC.


Läs även:

Fyra noteringar innan sommaren och en uppskjuten

NGM och Pepins lanserar ny marknadsplats

Plagazi AB

Plagazi utvecklar och erbjuder en lösning som gör vätgas av avfall genom att hetta upp till gas.