Fem kommande börsnoteringar

Fem kommande börsnoteringar på Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX Helsingfors, First North, Aktietorget och Alternativa aktiemarknaden.

[u][url=http://nyemissioner.se/planerad-notering/endomines_ab/1071]Endomines[/url][/u] – Gruvbolaget flyttade från First North till Nasdaq OMX Stockholm i november förra året. Nu tar Endomines nästa steg och parallellnoterar aktien på Nasdaq OMX Helsingfors.

[u][url=http://nyemissioner.se/planerad-notering/ingate_system_ab/1072]Ingate System[/url][/u] – Utvecklar och säljer brandväggar med speciell inriktning på IP-telefoni och annan realtidskommunikation. Företaget gör just nu en [u][url=http://nyemissioner.se/nyemission/ingate_system_ab/1554]nyemission[/url][/u] på 20,75 Mkr och planerar att lista sig på Alternativa till halvårsskiftet.

[u][url=http://nyemissioner.se/planerad-notering/vivoline_medical_ab/1070]Vivoline Medical[/url][/u] – Utvecklar teknik som ska förlänga användningsperioden av lungor för transplantation. Företaget ska göra en nyemission om någon månad och sedan lista sig på Aktietorget. Christian W Jansson är styrelseordförande och delägare.

[u][url=http://nyemissioner.se/planerad-notering/nexam_holding_ab/1060]Nexam Holding[/url][/u] – Gör tillsatser som förvandlar billiga vardagsplaster, sådana som sitter i bildetaljer och hushållsartiklar, till material som är mycket starkare och temperaturtåligare. Vi har skrivit om företaget tidigare, men det som är nytt är att noteringen på First North i april sker via ett nytt moderbolag, Nexam Holding, i stället för via Nexam Chemical AB direkt. Nytt är även att alla aktieägare i [u][url=http://nyemissioner.se/planerad-notering/blasieholmen_investment_group_ab/967]Blasieholmen Investment Group AB[/url][/u] får gratis aktier.

[u][url=http://nyemissioner.se/planerad-notering/enzymatica_ab/977]Enzymatica[/url][/u] – Företaget som fått en hel del uppmärksamhet på senare tid för sina produkter baserade på torskenzymer. Vi har inte hört något nytt om Enzymaticas tidsplan för att flytta från Aktietorget till Stockholmsbörsen, men nytt är att Christian W Jansson den 6 maj väljs till styrelseordförande.

Endomines AB

Endomines är ett gruvbolag med en snart producerande guldgruva i Pampalo, lokaliserad på den Karelska Guldlinjen i östra Finland. Bolaget kontrollerar även de resterande 22 guldfyndigheterna längst den Karelska Guldlinjen, ytterligare guldfyndigheter i finska Lappland samt ilmenit på finska västkusten och wollastonit i södra Finland.