Fem intressanta aktier på smålistorna

Tidningen Affärsvärlden har begett sig utanför Stockholmsbörsen och hittat fem intressanta aktier att fynda på smålistorna, dvs på First North, Aktietorget och Nordic-MTF.

Tidningen Affärsvärlden skriver sällan om aktier och företag som finns på andra listor än Stockholmsbörsen (Nasdaq OMX). I veckans nummer har de dock gett sig ut bland företagen på smålistorna, dvs First North, Aktietorget och NGM Nordic MTF, och hittat fem intressanta aktier som de anser att det är fyndläge i.

[b]SJR[/b] är ett bemanningsföretag listat på First North som idag ger en direktavkastning på 8 procent och hade under 2011 en högre vinst än konkurrenten Poolia. Aktien handlas till 11 gånger vinster för 2011, jämfört med kollegorna på Nasdaq OMX som handlas till 14. Kurs vid publicering 58 kr.

[b]DIBS[/b] är en leverantör av betaltjänster för e-handel som handlas på First North. E-handeln växer snabbt och DIBS är ett sätt att få direkt exponering mot den utvecklingen. Kurs vid publicering 47,50 kr.

[b]Aros Quality Group[/b] är en underleverantör till verkstadsindustrin med en omsättning på 2 miljarder kronor. Företaget är listat på Aktietorget handlas till endast 8 gånger förra årets vinst, vilket är långt mycket billigare än bolagen på Nasdaq OMX. Kurs vid publicering 42,50 kr.

[b]Cherryföretagen[/b] är ett spelbolag på Aktietorget med bas inom kasino- och automatspel, men där affärsområdet inom internetspel nu växer snabbt. Företaget har även en egen plattform för internetspel, vilket gör att de inte behöver betala royalty till extern leverantör. Kurs vid publicering 23,80 kr.

[b]Kopparbergs Bryggeri[/b] är listat på NGM Nordic-MTF och är ett känt bryggeri bland konsumenter men något mindre känt bland investerare. Kopparbergs är ett bryggeri som tillverkar, distribuerar och marknadsför ett brett dryckessortiment. Företaget är bland annat Systembolagets största leverantör av cider och starkölen Sofiero är för nionde året i rad den bäst säljande starkölen. Handlas till p/e 11 på förra årets vinst och direktavkastningen är 5 %. Kurs vid publicering 25 kr.

DIBS Payment Services AB

Betaltjänster via Internet.