Fem företag som ska notera sig

Nanexa, Sino Agro Food, Wittra och CLX Networks ska notera sina aktier. Dessutom sägs Posten planera en börsnotering av Strålfors.

Nanexa – Är ett forskningsföretag som utvecklar och marknadsför produkter inom nanoteknologi. Bolagets fokus ligger på PharmaShell som är ett nytt drug delivery-system som bedöms ha en stor potential inom ett flertal områden. Listar sig på Aktietorget i juni.

Strålfors – Det skvallras om att Posten planerar att göra sig av med kuverteringsbolaget Strålfors genom en börsnotering. Återstår att se om ryktena är sanna.

Sino Agro Food – Den kinesiska matproducenten som är OTC-noterad i USA har kämpat i motvind under många år. Vi har skrivit om deras olika noteringsplaner många gånger. Men nu är planen i alla fall att notera sig på Oslobörsen med hjälp av Arctic Securities och sedan göra en parallellnotering på First North i Stockholm. Uppdatering: Tro det eller ej, men bara dagar efter nyheten om Oslo-noteringen har företaget ändrat sina planer igen. Bolagets CFO meddelade att noteringen i Oslo kommer att ta tid att genomföra, nu är det en notering på First North i Stockholm som är prioritet 1.

Wittra – Erbjuder en lösning för att spåra var saker befinner sig på ett sätt som är stabilare än GPS. Går att använda både för stora saker som bilar och mindre saker så som elverktyg. Enligt DI ska bolaget göra en nyemission på 30 Mkr och siktar sedan på Nasdaq-börsen i New York under 2016.

CLX Networks – Vi människor skickar allt färre SMS, men samtidigt växer SMS-kommunikation snabbt, både i form av bulk-utskick från företag till olika koder från appar. CLX som är en snabbväxare inom området sägs planera en börsnotering till hösten med en värdering på 2 miljarder.

Läs om fler börsnoteringar

Strålfors Svenska AB

Strålfors utvecklar och säljer kommunikationslösningar, inklusive kuvertering, som ger företag med många kunder möjligheter till personligare och starkare kundrelationer.