Fem företag med noteringsplaner i år

Karessa Pharma, Kambi Sports Solutions, Pharmacolog, GFG Small Cap och Rabbalshede Kraft planerar att notera sina aktier i år. Det är en stor bredd på företagens verksamhet.

Karessa Pharma – Ett bolag vi inte vet någonting om egentligen, annat än att de planerar för en listning i år. Jordanfonden-nätverket hjälper bolaget, vilket bör innebära att det är First North-listan som är aktuell.

Kambi Sports Solutions – Unibet har sedan 2010 haft planer på att dela ut och särnotera Kambi, men nu har rådgivare anlitats och aktierna ska delas ut under juni.

Pharmacolog – Ett medtech-företag i Uppsala som fokuserar på kvalitetssäkring vid administrering av mediciner. Enligt uppgift planerar företaget att lista sig under andra halvåret.

GFG Small Cap – Ett investeringsbolag som investerar i äkta småbolag. Till skillnad från småbolagsfonder som investerar i stora företag på Stockholmsbörsen så investerar GFG i företag på First North, NGM, Aktietorget och Stockholmsbörsens Smallcap-lista. Planerar att lista sig på Aktietorget eller motsvarande lista under andra halvåret, efter pågående nyemission.

Rabbalshede Kraft – Vidkraftsbolaget planerade år 2006 för en notering på Stockholmsbörsen år 2008, men sedan har planerna skjutits upp gång på gång. Nu blir det ett mellansteg med en listning på Alternativa den 7 maj.

Läs även: Sju företag på väg mot en notering

Karessa Pharma AB

Karessa är ett läkemedelsbolag med målet att revolutionera marknaden för läkemedel som behandlar erektil dysfunktion.