Fem börsnoteringar som är aktuella

Marknaden för börsnoteringar är het och här är fem företag som ska notera sina aktier inom kort. Det handlar om Coor, Nilörngruppen, Agora, Collector och Nobina.

Coor – Ett ledande företag inom utveckling och effektivisering av servicefunktioner samt att ta hand om outsourcing av sina kunders stödfunktioner, dvs det som på engelska kallas för facility management. Gör nu en nyemission på 1,7 miljarder kronor och noteras sedan den 16 juni på börsen.

Nilörngruppen – Ett ledande företag i Europa på etiketter. Traction är huvudägare och investor minoritetsägare. Den 12 juni är datumet då bolagets aktier börjar handlas på First North. Inför det bjuds befintliga aktier ut, ingen nyemission görs. Företagets plan är att inom ett år vara noterat på börsens huvudlista.

A Group Of Retail Assets – Ett fastighetsbolag med fokus på ägande och förvaltning av detaljhandelsfastigheter i svenska regionorter. Kvalitena och M2 Asset Management är huvudägare. Listas på First North den 15 juni och gör inför det en nyemission.

Collector – Den 10 juni gör bolaget så äntligen entré på Stockholmsbörsen. Och det efter att ha fått sitt efterlängtade banktillstånd.

Nobina – Nordens största operatör avseende kollektivtrafik med buss. I Sverige har man även expressbussverksamhet under varumärket Swebus. Har tagit sig igenom några tuffa år och kommit ut som ett hälsosamt företag. Nu gör företaget en nyemission på 850 Mkr för att lösa obligationslån och sedan blir det en börsnotering.

Läs även: Tio aktuella och kommande noteringar

Nobina AB

Nobina är Nordens största operatör avseende kollektivtrafik med buss. Nobina tillhandahåller även expressbusstrafik under varumärket Swebus på den svenska marknaden.