Fem aktuella nyemissioner

Fem företag som just nu gör nyemissioner av aktier. De är Comhem, Igrene, Observe Medical, Peptonic Medical och Bactiguard som är aktuella med erbjudanden i marknaden.

Comhem – Företaget som är mästare på att ha höga priser, och när det inte räcker så går det ju även bra att införa helt påhittade saker som krypteringsavgifter. Nu gör monopol/oligopol-företaget hur som helst en nyemission tom fredag och noterar sig sedan den 17 juni.

Igrene – Företaget som prospekterar efter gas och geotermisk energi vid Siljan gjorde nyligen ytterligare fynd. Gör en nyemission inför sin notering på Aktietorget.

Observe Medical – Ett svensk medicintekniskt bolag inom patientmonitorering och övervakning som just nu gör en nyemission inför sin notering på First North.

Peptonic Medical – Ett läkemedelsbolag som arbetar med patenterade produkter inom kvinnohälsa. Gör en nyemission tom fredag den 13 juni och listar sig sedan på Aktietorget.

Bactiguard – Medtech-företaget gör just nu sin nyemission inför sin notering på Stockholmsbörsen. Obligationsinnehavarna ryktades streta emot med att konvertera till aktier, vilket skulle kunna bli ett problem som prospektet är skrivet. Men sådana saker har å andra sidan en tendens att lösa sig när det väl gäller.

Läs även: Företagen som närmar sig en notering

Com Hem AB

Com Hem erbjuder hushåll i Sverige kompletta lösningar för tv, bredband och telefoni. Basen för affären är en infrastruktur i samarbete medfastighetsägare.