Farlig situation för Rizzo Group när intresset för företrädesemissionen är lågt

Lågt intresse för Rizzo Groups företrädesemission skapar osäkerhet om bolagets framtid.

Rizzo Group förlänger teckningsperioden på sin företrädesemission på 153 Mkr till 28 april efter att en sammanräkning i fredags visade att bara totalt 52,18 % hade tecknats, varav 45,7 procentenheter av garanter. Minst 130 Mkr måste tecknas för att emissionen ska genomföras. Aktien handlas under emissionskursen på 10 öre, så det går att förstå att intresset är lågt. Men det blir en farlig situation för bolaget om emissionen inte genomförs.

Spänningen fortsätter

Rizzo Groups företrädesemission har den 28 april totalt tecknats till 68,62 %. Dvs det återstår 19,23 procentenheter, 25 Mkr, för att komma upp till den lägsta nivån för att emissionen ska genomföras. Styrelsen har bestämt att teckningsperioden förlängs till den 12 maj.

Läs även: Nära nollvärdering på fyra kommande företrädesemissioner

Rizzo Group AB

Rizzo Group säljer väskor och accessoarer i Sverige och Norge via cirka 60 butiker. Verksamheten drivs genom de helägda kedjorna Rizzo och Morris med ett utbud av egna och externa varumärken. Rizzo Group AB hette tidigare Venue Retail Group AB. Venue Retail Group AB hette tidigare Wedins Skor & Accessoarer AB.