Få insyn i P2P-lån med den svenska tjänsten Sambla

En av de senaste trenderna inom låneverksamhet är sk P2P-lån. Det senaste årtiondets tilltagande digitalisering har sett antalet nya finansieringslösningar öka dramatiskt, från delningsekonomi-tjänster till utbredd gräsrotsfinansiering. P2P-lån, å andra sidan, går ut på att privata investerare digitalt kan matchas med och erbjuda finansiering till låntagare.

SamblaP2P-lån ses av vissa som en förlängning av digital gräsrotsfinansiering, men det är snarare en privat typ av finansieringslösning. I själva verket är P2P närmast en digital version av den lånemetod människor förlitade sig på innan det fanns etablerade banker. Peer-to-peer, eller ”person-till-person”-lån, är på så vis inte någon nymodighet – tvärtom kan det beskrivas som världens äldsta låneform.

Vad som dock är nytt är den uppsjö av digitala plattformar som förmedlar P2P-lån. Genom att denna låneverksamhet allt mer förläggs till digitala kanaler är det enklare än någonsin att hitta ett P2P-lån som passar dig. Ett såpass brett utbud av P2P-lösningar för dock med sig svårigheter i att kunna välja rätt och förstå vilken aktör man ska vända sig till. Denna osäkerhet blir än mer påtaglig i finansieringssammanhang – när det handlar om stora lånebelopp vill man känna sig speciellt säker på att man valt rätt alternativ. Det absolut enklaste sättet att göra detta är genom tjänsten Sambla.

Sambla låter dig jämföra lån från flera olika P2P-förmedlare och vilka villkor de erbjuder – så att du kan skilja agnarna från vetet och undersöka vilken långivare som är mest fördelaktig för dig.

Per Österström”Vår tjänst låter låntagare i lugn och ro jämföra de olika alternativen och se vilken lösning som passar bäst för deras förutsättningar. Det ger våra användare mer transparens och bättre villkor när de väljer sina lån”, säger Per Österström, affärsutvecklingschef och medgrundare.

I nya branscher dyker det alltid upp tvivelaktiga bolag som vill kapitalisera på konsumenters okunskap. Ta då hjälp av en oberoende tjänst såsom Sambla för att undvika att bli blåst. Håll ett öga på marknaden och få helt enkelt det bästa möjliga banklånet.

Om Sambla

Vi är Sambla, den nya generationens låneförmedlare. Sedan starten 2014 har vår filosofi alltid varit densamma – att jämföra bankernas erbjudanden så att alla, oavsett vem du är och vad du gör, alltid ska få det bästa möjliga banklånet. Tillsammans är vi över 140 medarbetare som älskar att göra skillnad på riktigt. Från våra kontor i Stockholm, Lund och Oslo har vi fram till idag hjälpt över 180 000 kunder.