Evolution Gaming får köprekommendationer efter rapport

Det i mars noterade spelföretaget levererar en stark rapport och både Erik Penser Bank och SEB Equitys höjer sina riktkurser för aktien. Carnegie gör det samma.

Evolution Gaming noterades på First North den 20 mars efter att ha bjudit ut aktier i ett erbjudande som var världigt populärt bland både investerare och analytiker.

Idag kom Evolution Gaming med rapport och den var bra. Både omsättning och resultat var bättre än förväntat, och då belastades ändå kvartalet med kostnader för noteringen.

Både Erik Penser Bank och SEB Equities är efter rapporten mycket positiva till aktien och ifrågasätter rabatten mot NetEnt.

”Omsättningen landade på 15,4 miljoner euro, jämfört med vår initiala prognos om 14,2 miljoner, motsvarande en organisk tillväxt om 43 procent. Det indikerar en stark underliggande utveckling. Det justerade rörelseresultatet landade på 4,9 miljoner euro, kraftigt över den förväntansbild om 3,8 miljoner vi vågade oss på inför bolagets första rapport” – “”Vi bedömer att det relativt nytagna kontraktet med världens största pokeroperatör Pokerstars haft en klart positiv inverkan på utvecklingen redan under det gångna kvartalet, vilket säkerligen förklarar en betydande del av den positiva avvikelsen mot våra initiala prognoser” skriver analytiker på Erik Penser Bank och höjer riktkursen till 150 kr.

SEB Equitys analytiker skriver bland annat

”Bolaget levererade en imponerande debut som noterat bolag, med en omsättning och vinst i det första kvartalet som avsevärt överträffade våra förväntningar. En fortsatt utrullning av Pokerstars, nya bord hos William Hill och flera andra nya kontrakt bör ge gradvis stöd”

”Evolution befinner sig för närvarande i en sweet spot med en dominerande position som leverantör med en marknadsandel på uppskattningsvis 45-50 procent inom Livekasino, vilket både är det snabbast växande och allt mer strategiskt viktiga spelsegmentet i Europa”

”Rådande rabatt på 25 procent mot huvudkonkurrenten Net Ent ser omotiverad ut, givet en högre tillväxtprofil och ”säkrare” intäkter”

SEB  Equitys höjer riktkursen till 145 kr.

Evolution Gamings aktie steg 4,2 % till 115,75 kr under rapportdagen samtidigt som börsen i stort  föll.

Uppdatering: Carnegie rekommenderar köp och höjer riktkursen från 130 kr till 140 kr.

”Evolution Gaming rapporterade en väldigt stark inledning på 2015 med ett justerat ebitda-resultat som steg 96 procent. Trots att aktien stigit 40 procent sedan noteringen i mars bedömer vi att den erbjuder fortsatt bra risk/reward givet de starka trenderna vad gäller intäkter och resultat”

Läs även: Köp aktier i Evolution Gaming inför noteringen

Evolution Gaming Group AB

Evolution Gaming erbjuder en teknisk plattform och tjänst varifrån croupierer kan serva spelbolagen och dess kunder.