Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

13 juli 2016

Ett mobilspelsföretaget med fokus noteras

Ett mobilspelsföretaget med fokus noteras


Idag noteras Gold Town Games på NGM Nordic-MTF, ett fokuserat mobilspelsföretag som lanserar World Hockey Manager senare i år.


I januari kunde vi avslöja att mobilspelsföretaget Gold Town Games ska notera sig och sedan  dess har mycket hänt. I januari gjordes först en private placement som sedan följdes upp med en publik nyemission i maj-juni som tecknades till över 341 %, vilket även fick antalet aktieägare att öka till 1800 stycken. Ett trevligt resultat både för aktieägarna och Gold Town Games som nu har pengarna de behöver.

Det finns många olika sätt att bygga ett spelföretag, vissa satsar på enorma projekt som kostar flera hundra miljoner kronor, andra utvecklar hundratals småspel och sedan finns allt där emellan. Gold Town Games får sägas ha en fokuserad strategi. Gold Town Games utvecklar sportmanagerspel för mobiltelefoner, där det första spelet som släpps senare i år är World Hockey Manager. När det sedan har etablerat sig är planen att utveckla managerspel till fler sporter baserat på samma plattform.

Managerspel är en bra genre, dels för att den inte kräver tung grafik som är kostsam att producera och dels för att managerspel tenderar att ha mycket lojala spelare. Det kostar pengar att anskaffa spelare och då spelar det stor roll om de använder spelet 2 dagar eller 2 år. Att det är just inom hockey som Gold Town Games gör sin första satsning har en högst naturlig förklaring. En av företagets grundare kommer från hockeyvärlden och har bl a varit ordförande för North Power, Skellefteå AIK:s supporterklubb. Bland investerarna i bolaget återfinns även många kända hockeyspelare, vilket kommer att vara till bra hjälp när budskapet om spelet ska spridas i världen. En annan mycket stark fördel med just hockey är att det faktiskt inte finns något hockeymanagerspel för mobilen, trots att sporten ändå är relativt stor.

Nya lokaler för ett växande företag och kluster

Gold Town Games behöver ingen armada av anställda, men i takt med att utvecklingen ökar i tempo och det tillkommer fler personer så har det blivit dags för bättre lokaler och nu har man som ett av de första företagen flyttat in i The Great Northern i Skellefteå, vilket är en ny hub för startup-företag i den kreativa sektorn.

Det satsas på spelutveckling i Skellefteå vilket innebär att spelföretag har kommunen och näringslivet bakom sig. Det är en satsning som även spridit sig till andra delar av norra Sverige. Satsningen Skellefteå Game Lab har exempelvis redan hunnit döpas om till Arctic Game Lab för att flera regioner i norr gör satsningar på spelindustrin.

Gold Town Games noteras på NGM

Idag den 13 juli börjar Gold Town Games aktie handlas på NGM Nordic-MTF. Det är svår att veta hur aktien utvecklas på kort sikt, speciellt som aktiemarknaden varit något svajig den senaste månaden. Men med pengar i kassan, låga utvecklingskostnader och en spellansering senare i år ser i alla fall fundamenta bra ut.

Läs även:

Fem orsaker att teckna Gold Town Games enligt analytiker

Intervju med mobilspelsföretaget som står inför en notering

Av: Redaktionen Nyemissioner.se

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Compodium

IPO-intervju med vd för Compodium

Compodium är ett teknikföretag verksamt inom säker digital kommunikation, med fokus på företag som ställer höga krav på IT-säkerhet och mötesintegritet. Compodium gör nu en IPO på First North. Här blir vd Charlotte Berg intervjuad om verksamheten.

Följ oss