Erik Penser håller Sino Agro Food i väntläge

Sino Agro Food arbetar för en parallellistning på First North, men bolagets rådgivare håller bolaget i väntläge. En listning under tidig vår har förbytts till en ospecificerad tid efter sommaren.

Sino Agro Food är en kinesiskt företag vars verksamhet är att producera olika former av matråvaror och närliggande produkter. Företaget har ett amerikanskt moderbolag vars aktier handlas på den amerikanska OTC-marknaden och via en svensk informationstjänst så har majoriteten av aktierna under åren ansamlats hos svenska investerare. Det är ett företag som väcker känslor. På ena sidan finns alla anhängare som litar på företagets VD och tror på en aktie som kommer att ge en avkastning som världen sällan skådat. På andra sidan finns de som ropar kinesisk scam-aktie, pajas-företag och bluff.

Sino Agro Food har sedan våren 2012 arbetat för att parallellista aktien på First North i Stockholm och sedan dess har Delphi Law Firm engagerats som juridisk rådgivare och Erik Penser Bank för att sköta First North-listningen. Sino Agro Food hade först planerat att lista sig under tidig vår 2013. Men sedan har det pratats om arbetssam dokumentation och på den senaste telefonkonferensen blev svaret, efter ett flertal frågor, att företagets rådgivare anser att sommaren är en dålig tid att notera en aktie i Sverige.

Erik Penser Bank har genom att ta uppdraget att lista företagets aktie på First North mer eller mindre gjort sig till domare om det är de entusiastiska aktieägarna eller det bluff-ropande lägret som har rätt. Och just nu verkar domaren ha skjutit beslutet på framtiden.

Läs mer: [u][url=http://nyemissioner.se/planerad-notering/sino_agro_food_inc/1011]Sino Agro Foods noteringsplaner[/url][/u]

Sino Agro Food Inc

Sino Agro Food (SIAF) är ett kinesiskt jordbruksföretag, med amerikanskt moderbolag, som producerar olika former av mat. Företaget är en integrerad och diversifierad producent av ekologisk mat.