Engcon har gått upp över 80 procent sedan noteringen – nu är det dags att sälja anser Di

Engcons tiltrotator

Engcon noterades på börsen för knappt två år sedan och aktien är en succé med en uppgång på närmare 84 procent. Nu är det dags att ta en paus från kvalitetsbolagets aktie.

Engcon noterades på börsen för knappt två år sedan och aktien är en succé med en uppgång på närmare 84 procent och en stark ägarlista. Men nu är det dags att sälja, aktiemarknaden har tagit ut för mycket i förskott och Dagens industris analytiker ser en nedsida på 20 procent under det kommande året, motsvarande ett pris på 70 kronor per aktie.

Den negativa sidan sammanfattas av att värderingen är hög, en svag byggkonjunktur här hemma i Norden och ökad risk för konkurrens.

Även om det är en säljrekommendation för aktien så är dock analysen genomgående positiv till företaget. Det är ett kvalitetsbolag bra tillväxtutsikter som har gjort sig mindre beroende av den nordiska marknaden. Även själva kärnan i bolaget, tiltrotatorn, är en genuint bra produkt där Dagens industri tar upp att fyra av de fem ledande företagen i världen är från Sverige.

Aktien stängde på 84,55 kronor i fredags.

Engcon AB

Engcon är en global leverantör av tiltrotatorer och tillhörande redskap som ökar grävmaskiners effektivitet, flexibilitet, lönsamhet och säkerhet.